Android alkalmazás fejlesztés

Fő tevékenységeim közé tartozik Android alkalmazások tervezése és fejlesztése, valamint az azt támogató rendszerek konfigurálása.
Legyen akár telefon, akár tablet, a lehető legtöbb típusú és márkájú Android-os készülékre optimalizálásra kerül a megálmodott mobil applikáció.

Ötlet

Az ötlet megszületése és a kapcsolatfelvétel után elkezdődik a projekt tervezése, melynek során előre specifikáljuk a fejlesztendő szoftverrel szemben támasztott követelményeket és funkciókat.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy van egy jó ötletük, felkeresnek és pár óra beszélgetés alapján annyi új elképzelésük születik, hogy elvesznek a gondolatok erdejében és már nem látják az eredetileg kitűzött célt.
Legelőször mindenképpen azt szoktam tanácsolni, hogy szépen lépésenként haladjunk. Legyen egy jól átgondolt alapfunkció és stabil működés, utána lehet továbbfejleszteni. Róma sem épült fel hirtelen, egy nap alatt!

Tervezés és dokumentálás

Sokan szeretnék elhagyni a részletes tervezés és dokumentálás lépéseit azzal a felkiáltással, hogy: "minek az nekem?". A házépítést sem a tetővel kezdjük, mert alap hiányában a végeredmény és minőség lesz kétes és kifogásolható. Ugyanúgy fontos egy stabil alap létrehozása a szoftverfejlesztésben is. Ha nincs kellően kidolgozva az elképzelés, úgy a fejlesztés közben derülhet ki sok minden, melyek megoldása közel ugyanannyi vagy akár sokkal több időbe is telhetnek, mintha előzetesen jól átgondoltuk volna.
A tervezés és dokumentálás elengedhetetlen!