Rólam

Ifj. Bari András vagyok.

Az elhatározás, hogy az IT szektorban szeretnék elhelyezkedni már nagyon fiatalon megfogalmazódott bennem, amikor Édesapám vett egy Olivetti márkájú 286-os számítógépet színes 14 colos 640x480 felbontású monitorral és MS-DOS operációs rendszerrel. Ezzel felkeltette az érdeklődésemet az elektromos eszközök iránt. Emlékszem, amikor általános iskolában feltették a nagy kérdést, hogy "Mi leszel, ha nagy leszel?", az volt a határozott válaszom, hogy informatikus! Akkoriban még nem teljesen voltunk vele tisztában, hogy ez egy eléggé tág fogalom. Gimnáziumban a Pascal porgramozási nyelv megismerésével kezdett kikristályosodni, szoftverfejlesztéssel szerettem volna foglalkozni.
2006-ban regisztráltam be a somnusoft.com domain nevet, megalapozva egy jövőbeli elképzelést, hogy saját vállalkozást vagy céget hozzak létre. Akkoriban még PHP fejlesztéssel foglalkoztam, de még nem voltak olyan jó framework-ök, mint manapság a Laravel vagy a CodeIgniter.

2012-ben kezdtem el Android mobil alkalmazások fejlesztésével foglalkozni. Annak idején még az ár/érték arányáról méltán híres ZTE Blade telefonnal teszteltem, ami még csak a 2.1-es verziójú Android operációs rendszert futtata! Volt még jónéhány gyerekbetegsége, de már látni lehetett a jövőjét, és egyre többen kezdtek vele foglalkozni, köztük én is.

A mobil eszközök azóta kisebbek, gyorsabbak, fejlettebbek és okosabbak lettek, például az Android operációs rendszer is már a 10.0 verziónál tart. Ebből adódóan nagyon fontos, hogy naprakész legyen az ember tudása. Napi szinten foglalkozom Android applikációk fejlesztésével és javításával, figyelemmel kísérem és alkalmazom az új technológiai megoldásokat.