Ingyenes informatikai megoldások

Azt szokták mondani, ha valamit ingyen kapsz ott te magad válsz termékké! Valamit valmiért elvet követve és az előzőek tudatában próbálom felsorolni a számunkra előnyös ingyenes termékeket és szolgáltatásokat.
A világon semmi sincs ingyen, azonban szerencsére vannak kivételek amik erősítik ezt a szabályt! :)
Létezik ingyenes webtárhely, ingyenes domain, ingyenes SSL tanúsítvány, ingyenes DNS szolgáltatás és az előzőeket egyben foglaló ingyenes weboldal készítés fogalma is! Persze semmi sincs ingyen, mindenképp némi megszorítással kell szembe néznünk, de többnyire vállalhatóak. Van amelyik reklám elhelyezéssel pótolja a kieső bevételt, van amelyik fizetős opciókkal - egyben kibővített tudással - is rendelkezik, melyek által az ingyenes opció által kiesett bevételt pótolni képesek. Az alábbiakban részletesen leírom az általam preferált megoldások előnyeit és hátrányait egyaránt.


Ingyenes webtárhely

Kissebb weboldalak kiszolgálására tökéletesek. A rendelkezésre állási idő is teljes mértékben vállalható többnyire vetekedik a fizetős megoldásokkal. A sebesség több tényezőtől is függ, mivel több weboldal osztozik egy szerveren ezért a processzor terhelés, a lemez elérés vagy éppen a hálózat sebessége a fő meghatározó tényezők.

bővebben..


Ingyenes domain

Szerencsére több opció közül is válogathatunk, akadnak TLD (Top Level Domain) és subdomain megoldások is.

bővebben..


Ingyenes SSL tanusitvany

Már évek óta kötelező a böngészőkben a HTTPS protokoll használata a sima HTTP helyett.

bővebben..


Ingyenes DNS szolgáltatás

bővebben..


Ingyenes weboldal készítés

bővebben..